Відомий кулінар Чаба Бакош не припиняє дивувати українців цікавими рецептами. У програмі “Ранок Вдома” на телеканалі “Дом”, експерт розповів про всі тонкощі приготування традиційної тайської локшини з овочами. Ця страва нікого не залишить байдужим!
“Секрет рецептів на вогі у тому, що перші компоненти, які відправляються на пательню мають бути максимально дрібними, у нас такими будуть імбир, часник і перець чилі. Інші ж навпаки – мають бути нарізані великими шматками”, – коментує кухар Чаба Бакош в ефірі каналу “Дом”.
Для приготування традиційної тайської страви вам знадобляться:
Рисова локшина – 150 г
Червоний болгарський перець – 1 шт.
Цибуля порей – 1 шт.
Гриби шиїтаке – 3-4 шт.
Імбир свіжий – 30 г
Часник – 2 зубчики.
Перець чилі – 0,5 шт.
Олія кунжутна – 30 г
Зелена цибуля – 2-3 стебла
Кінза – кілька гілочок
Кунжутне насіння
Огірок – 1 шт.
Соєвий соус – 30 г
Соус теріякі – 30 г
Насамперед треба запарити рисову локшину.
Подрібнити імбир, перець чилі та часник. Підсмажити на великій пательні з додаванням кунжутної олії. Додати до пательні нарізані гриби, болгарський перець і цибулю порей. Злити воду та відправити локшину до овочів. Влити соєвий соус й ретельно перемішати. Подавати страву, посипавши подрібненою зеленою цибулею, кінзою, кунжутом і поливши соусом теріякі.
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.