Вихідні – ідеальний час для пошуку цікавих смакових поєднань на кухні. Тож спеціально до них кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош поділився рецептом оригінального салату, який ви ще точно не куштували.
Поєднання смаку качного мʼяса з персиками-гриль – це не лише фантастично смачно, але й дуже красиво! Спробуйте відтворити салат на своїй кухні та переконайтеся у цьому самі.
Інгредієнти:
Філе качиної грудки – 2 шт.
Персики – 4 шт.
Салат ромен
Помідори черрі – 12 шт.
Чебрець
Кінза
Часник – 2 зубчики
Оливкова олія
Для заправки:
Устричний соус
Соєвий соус
Унагі соус
Лайм
Кунжутне насіння
Перець чилі
Часник – 2 зубчики
Зелена цибуля
Спосіб приготування:
Зробити надрізи на качиній шкірі. Викласти мʼясо на холодну пательню шкіркою донизу. Підсмажити грудку на сильному вогні з обох сторін з додаванням чебрецю, часнику та дрібки солі. Тим часом розігріти духовку до 250 градусів. Обсмажене качине філе викласти на деко і відправити запікатись у духовці протягом 10 хвилин.
Персики нарізати слайсами. Викласти на розігріту, змащену оливковою олією пательню-гриль і обсмажити з двох боків.
Для заправки подрібнити перець чилі, 2 зубчика часника і кілька пірʼїн зеленої цибулі, влити трохи соєвого, устричного та унагі соусу. Перемішати. Додати кунжутне насіння і сік лайму за смаком.
Викласти на тарілку листя салату, черрі половинками, персики, кінзу та нарізане тонкими слайсами качине філе. Заправити салат готовим соусом. Смачного!