Головна Рецепти

Салат з маринованим топінамбуром і смаженим беконом за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Глядачі СТБ побачили другий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітав переможець «МастерШеф»-7 та учасник «МастерШеф. Битва сезонів» Пава (Вадим Бжезинський).

Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Пава запропонував приготувати нові та небанальні страви з … топінамбура! Одна зі страв, яку зробив Ектор Хіменес-Браво – салат з маринованим топінамбуром і смаженим беконом.

Інгредієнти:

· Топінамбур – 200 грамів.
· Сир кисломолочний – 50 грамів.
· Мандарин – 2 шт.
· Листя салату – 100 грамів.
· Бебі шпинат – 40 грамів.
· Сік лайма – 25 мл.
· Коріандр мелений – 0,5 грамів.
· Часник – 9 грамів.
· Кінза – 23 грами.
· Мед – 15 грамів.
· Оцет.
· Пажитник – 10 грамів.
· Лісові горіхи – 40 грамів.
· Олія виноградних кісточок – 35 мл.
· Суміш насіння – 25 грамів.

Спосіб приготування:

Топінамбур зачистити та нарізати слайсами, зробити маринад з коріандру, фрешу лайма, чилі, подрібненого часнику та подрібненої кінзи, додати розігріту рослинну олію, замаринувати топінамбур. Листя салату порвати, горіхи та насіння прогріти на сухій пательні до золотавої скоринки. Для соусу змішати олію, оцет, мед та спеції. Сир перетерти через сито, замочити пажитник, зняти листя кінзи з гілочок. Подрібнити кінзу, змішати з пажитником. Зробити маленькі кульки з сиру та панірувати в суміші. Почистити та філеювати мандарин. Сервірувати салат з сирними кульками та насінням.