У розпал сезону кабачків та цукіні кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на телеканалі “Дім” Чаба Бакош приготував овочеві оладки зі сметанним соусом. Кулінар розкрив свої секрети особливого смаку відомої страви та поділився секретним набором спецій, які розкривають смак оладків по-новому.
Для приготування оладків з цукіні вам знадобляться:
Цукіні – 2 шт.
Яйце – 2 шт.
Борошно – 2-3 ст.л.
Цибуля зелена – 2 пірʼїни
Часник – 1 зубчик
Сіль
Перець
Куркума
Олія соняшникова
Цедра лимона
Сметана – 150 г
Кріп – кілька гілочок
Цукіні слід помити і натерти на великій терці. Посолити та залишити масу на 5 хвилин. Відтиснути зайву вологу. Подрібнити зелену цибулю та часник і додати до цукіні. Вбити у миску яйця, всипати борошно та спеції.
Змішати масу для оладків.
Розігріти пательню, змастити олією та обсмажити оладки з двох боків. Для соусу подрібнити кріп і зняти цедру лимона. Змішайте зелень і цедру зі сметаною. Подавати оладки зі сметанним соусом.
Смачного!