Приблизно за місяць літо закінчиться, а це означає завершення сезону шашликів на природі. Тому Шеф, експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов радить якнайшвидше скуштувати кебаб за його рецептом. А ще він детально описав приготування соусу, який точно вразить любителів гостренького.
Занотовуйте!
Інгредієнти:
Для кебаба:
баранина – 1,4 кг
курдючний або яловичий жир – 600 г
кінза – 50 г
зелена цибуля – 50 г
сіль – 20 г
соус харісса, який приготуємо власноруч, – 70 г
Для соусу харісса:
копчена паприка – 20 г
зіра – 7 г
коріандр – 5 г
перець чилі (пластівцями) – 5 г
свіжий часник – 10 г
перець чорний мелений – 5 г
оливкова олія – 17 г
Приготування страви:
1. Спочатку приготуйте соус. Подрібніть часник. Висипте всі спеції в розігріту сковорідку й добре просмажте в олії. Так вони розкриють свій аромат.
2. Жир і баранину перемеліть у фарш на м’ясорубці.
3. Змішайте всі інгредієнти в одній ємності й ретельно відбийте руками. Після цього залиште в холодильнику на кілька годин.
4. Сформуйте з фаршу кебаби й нанизайте на шампури. Смажте на вогні до повної готовності.
Смачного!