Скористайтеся порадами кулінарного гуру Нового каналу під час приготування улюбленої східної страви.
Домашня шаурма, приготовлена з якісних продуктів, – це чудовий варіант обіду. Адже мікс мʼяса, овочів і соусу не лише подарує нам гастрономічне задоволення, а й вгамує голод! Існує безліч рецептів шаурми, бо туди можна додавати все, чого душа забажає. Ведучий реаліті «На ножах» (Новий канал) Алекс Якутов поділився своїм варіантом популярної східної страви. І коли, як не в Міжнародний день шаурми, повторити соковитий рецепт від Шефа Нового
каналу? Занотовуйте, аби ввечері смачно здивувати близьких!
Інгредієнти:
Для маринаду:
куряче стегно – 2 кг
сіль – 1 ст. л.
перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
насіння фенхелю – 0,5 ч. л.
часник – 2 зубчики
перець чилі – половина одного
гірчиця американська – 1 ст. л.
паста карі – 1 ст. л.
лимон – 1 шт.
мед – 1 ст. л.
олія оливкова – 2,5 ст. л.
Для начинки:
лаваш тонкий – 5 шт.
капуста білокачанна – 0,5 шт.
огірки мариновані – 7 шт.
томат – 4 шт.
цибуля зелена – 3-4 шт.
Для часникового соусу:
майонез – 150 г
йогурт – 150 г
сіль – 1 ч. л.
часник – 2 зубчики
кріп – 5 гілочок
Приготування страви:
1. Спочатку замаринуйте мʼясо. Ретельно промийте курячі стегна й викладіть у глибоку миску. Додайте всі сухі інгредієнти, гірчицю, мед, олію, пасту карі, натерту лимонну цедру, перець чилі та часник. Вичавіть з лимона сік і влийте до миски. Перемішайте та залиште на 2 години.
2. Поки мʼясо маринується, підготуйте начинку. Нашаткуйте капусту, наріжте томати, огірки півкругом та подрібніть зелену цибулю.
3. Для соусу натріть часник і дрібно наріжте кріп. Змішайте їх разом з майонезом, йогуртом. Доведіть до смаку сіллю.
4. Посмажте курячі стегна на грилі або в духовці. Готове мʼясо наріжте смужками.
5. Тепер зберіть шаурму. На лаваш викладіть інгредієнти в такому порядку: нарізані курячі стегна, соус, подрібнені капуста, томати, огірки. Загніть лаваш з одного боку, аби начинка не випадала, і загорніть у рулет. Потім додайте трохи соусу в незагнутий край. І насолоджуйтеся смаком!