У новому випуску проєкту “Рецепт справи” на телеканалі “Дім” ведучі Денис Мінін і Чаба Бакош вирушили у Мукачево. Вони провели екскурсію одразу двома відомими ресторанами і познайомили глядачів із унікальною кухнею, яка, без перебільшень, заслуговує на увагу гастрономічних гідів.
Ведучі Чаба Бакош і Денис Мінін продовжують досліджувати сучасні ресторації. Цього разу вони відвідали заклади Віктора Михайлова у Мукачево. Підприємець провів екскурсію своїх виробництв і кухонь, поділився власними секретами ведення бізнесу, а також власноруч приготував гостям банош за ексклюзивним рецептом.
Для приготування баношу вам знадобляться:
Вершкове масло – 300 г
Молоко – 1 л
Вершки – 1 л
Кукурудзяна крупа – 500 г
Сіль
Сметана – 3-4 ст.л.
Додатки:
Бекон – 300 г
Яйця перепелині – 2 шт. на порцію
Бринза – 150 г
Спосіб приготування: у каструлі розтопити вершкове масло, влити вершки і молоко, помішуючи вінчиком довести до кипіння. Не припиняючи мішати, ввести кукурудзяну крупу, додати сіль за смаком. Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити на дощечку – дати каші набухнути.
Тим часом нарізати бекон і добре підсмажити його на пательні – витопити жир. За допомогою ложки пересипати шкварки у миску, залишивши жир на пательні. Викласти сметану, перемішати з ароматним жиром, додати потрібну кількість порцій баношу. Помішуючи, готувати до того часу, поки каша почне відставати від бортів пательні.
Окремо підсмажити перепелині яйця – 2 штуки на одну порцію.
Викласти на тарілку банош, посипати шкварками, додати два яйця і одну столову ложку бринзи.
“Це класичний і ексклюзивний банош! Ексклюзивний, бо до нього дуже багато уваги. Мені дуже подобається, що закарпатську кухню нарешті розуміють і просувають вперед”, – прокоментував власник закладу Порядний ґазда Віктор Михайлов.