Головна Рецепти

Селера по-новому: Готуємо Лазанью з коренем селери та Ньокі за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Глядачі СТБ побачили шостий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітала учасниця «МастерШеф»-6 та «МастерШеф. Битва сезонів» Наталка Петрик.

Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Наталка Петрик запропонувала приготувати нові та небанальні страви з … селери!

Одна зі страв, яку зробив Ектор Хіменес-Браво – Лазанья з коренем селери.

Інгредієнти:

Корінь селери – 1 шт.
Яловичина – 350 грамів.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Червоне вино – 150 мл.
Овочевий бульйон – 200 мл.
Томати пелаті – 250 грамів.
Петрушка – 5 гілочок.
Білі гриби сушені – 25 грамів.
Букет гарні – 1 шт.
Гвоздика – 2 зірочки.
Оливкова олія – 60 мл.

Для соусу Бешамель:

Молоко – 500 мл.
Вершкове масло – 50 грамів.
Борошно пшеничне – 50 грамів.
Пармезан – 100 грамів.
Базилік – 2 гілочки.
Мускатний горіх – 1 грам.
Сіль, перець.

Спосіб приготування:

Корінь селери потрібно очистити, нарізати слайсами, відварити у підсоленій воді. Білі гриби замочити на 20 – 30 хвилин у теплій воді, процідити та подрібнити. На оливковій олії підсмажити м’ясо та овочі. Коли суміш просмажиться, додати вино, після цього додати нарізані гриби, рідину з грибів, букет гарні та гвоздику. Тушкувати одну годину, у процесі додати томати.

Для соусу бешамель потрібно прогріти борошно на сухій сковороді, додати вершкове масло та прогріти до утворення суміші ру. Вливати молоко, постійно помішуючи, додати сіль, перець та мускатний горіх до смаку. Далі формуємо нашу лазанью, викладаємо все шарами: слайси селери, соус бешамель, м’ясна начинка, пармезан. Так робимо шар за шаром. Зверху змащуємо сумішшю бешамель з м’ясним рагу, розкладаємо шматочки вершкового масла. Запікаємо при температурі 180 градусів впродовж 30 хвилин. Подаємо лазанью з базиліком.

Друга страва, яку готували на кухні проєкту, – Ньокі з селерою.

Інгредієнти:

Корінь селери – 1 шт.
Борошно пшеничне – 50 грамів.
Яйце куряче – 1 шт.
Рикота – 60 грамів.
Пармезан – 30 грамів.
Вершкове масло – 1 грам.
Мускатний горіх – 1 грам.
Сіль, перець.
Для презентації:
Вершкове масло.
Шавлія.
Пармезан.

Спосіб приготування:

Очистити корінь селери, нарізати крупним кубиком та запікати до готовності у мультипечі. Перебити блендером до однорідності, додати жовток яйця, рикоту, тертий пармезан, всипати борошно та влити підбитий білок, приправити до смаку. Формуємо ньокі та варимо їх на помірному вогні. Коли вироби спливають – дістаємо. Подаємо страву з вершковим маслом, шавлією та пармезаном.