Коли на вулиці припікає сонце, холодник стає справжнім порятунком. Цей суп до смаку не кожному, але кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на телеканалі “Дім” наполегливо радить його спробувати.
Кулінар Чаба Бакош разом із ведучими Іриною Хоменко і Костянтином Октябрським поділились оновленим рецептом окрошки, який точно не залишить вас байдужими.
Інгредієнти:
Айран – 1,5 л
Вода столова газована – 500 мл
Варений балик – 300 г
Яйця – 2-3 шт.
Картопля – 1-2 шт.
Огірок – 1 шт.
Редис
Зелена цибуля
Кріп
Гірчиця
Сіль
Перець
Лимон – 1 шт.
Чорний хліб – кілька скибок
Сметана
Спосіб приготування:
Картоплю і яйця зварити, охолодити та почистити.
Всі овочі, м’ясо і яєчні білки нарізати однаковим кубиком. Зелену цибулю і кріп подрібнити за допомогою ножа, посолити та перемішати з яєчними жовтками.
Усі складники залити айраном, посолити, поперчити, додати гірчицю за смаком і скропити лимоном. Влити в окрошку мінеральну воду за смаком і ретельно перемішати. Дати настоятися в холодильнику протягом 1-2 годин.
Подавати холодник із чорним хлібом і сметаною. Смачного!