Головна Рецепти

Що приготувати з батату: Два оригінальні рецепти від Ектора Хіменеса-Браво

Глядачі СТБ побачили восьмий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітав переможець «МастерШеф. Професіонали»-4 Артем Кабулахін.

Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Артем Кабулахін запропонував приготувати нові та небанальні страви з … батату! За словами гостя, це недооцінений продукт для ресторанної сфери та домашньої кухні. Саме тому він чекав цікаві страви з батату від Ектора! І шеф-кухарю було чим здивувати!

Перша страва, яку готували на кухні проєкту – фарширований батат!

Інгредієнти:

Батат – 1 шт.
Курячі стегна – 2 шт.
Апельсин – 1 шт.
Соєвий соус – 30 грамів.
Кардамон – 1 коробочка.
Імбир – 20 грамів.
Сир твердий – 30 грамів.
Капуста – 1 шт.
Редис – 25 грамів.
Лайм – 1 шт.
Петрушка – 15 грамів.
Сметана – 70 мл.
Вершкове масло – 20 грамів.
Зелена цибуля – 2 шт.
Помідори чері – 35 грамів.
Цибулеві чипси – 20 грамів.

Спосіб приготування:

Натираємо батат олією, солимо його та запікаємо до готовності. Маринуємо курячі стегна в соєвому соусі разом з апельсиновою цедрою, соком лайма, імбиром і кардамоном. Запікаємо стегна до готовності. Надрізаємо батат, кладемо всередину вершкове масло і сир та починаємо фарширувати його куркою, сметанковим соусом, капустою, редисом та помідорами. Сервіруємо зі сметаною, зверху посипаємо зеленню та цибулевими чипсами.

Друга страва, яку готували цього разу, – Бататовий пиріг.

Інгредієнти:

Батат – 250 грамів.
Борошно – 130 грамів.
Цукор тростинний – 140 грамів.
Розпушувач – 10 грамів.
Сіль – 4 грами.
Кориця – 2 грами.
Імбир – 3 грами.
Мускатний горіх – 1 грам.
Олія соняшникова – 80 мл.
Апельсиновий сік – 60 мл.
Волоський горіх – 150 грамів.

Крем:

Крем-сир – 250 грамів.
Вершки – 100 мл.
Масло вершкове – 80 грамів.
Цукрова пудра – 40 грамів.
Ягоди.

Спосіб приготування:

Для приготування бісквіта потрібно натерти батат та додати до нього борошно, тростинний цукор, розпушувач, корицю, імбир, соняшникову олію, апельсиновий сік та волоський горіх. Це все замішати та випікати до готовності бісквіта. Для приготування крему у чаші комбайна додаємо крем-сир, масло, цукрову пудру. Збиваємо до збільшення маси у 2 – 3 рази. Додаємо вершки та продовжуємо збивати ще 2 – 3 хвилини. Страву прикрашаємо ягодами. Смачного!