Головна Рецепти

Що приготувати з нуту: два рецепти від Ектора Хіменеса-Браво

На СТБ продовжують виходити прем’єрні випуски ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готує нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Нещодавно в гості до Ектора завітала суперфіналістка «МастерШеф»-12, мама чотирьох дітей Ольга Рябенко!

Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Ольга Рябенко запропонувала приготувати нові та небанальні страви з … нуту! Одна зі страв, яку зробив Ектор Хіменес-Браво – пряний суп Харіра.

Інгредієнти:

Баранина – 300 грамів.
Картопля – 150 грамів.
Сочевиця – 40 грамів.
Нут відварений – 60 грамів.
Стебло селери – 50 грамів.
Помідор – 1 шт.
Морква – 40 грамів.
Корінь імбиру – 40 грамів.
Кінза – 20 грамів.
Петрушка – 20 грамів.
Перець чилі – 7 грамів.
Куркума – 0,5 грамів.
Зіра – 0,5 грамів.
Паприка мелена – 1 грам.
Часник – 5 грамів.
Лимон – 35 грамів.
Лайм.
Олія соняшникова – 40 мл.
Вода – 500 мл.
Сметана.

Спосіб приготування:

Для приготування страви потрібно подрібнити часник та імбир, нарізати й обсмажити баранину, пасерувати моркву, цибулю, селеру та помідори, додати до баранини й обсмажити. Також потрібно додати половину імбиру і часнику. Далі в хід йдуть спеції. Після цього – залити водою та варити 10 хвилин. Додаємо нут та варимо впродовж години. Додаємо моркву, картоплю та сочевицю й варимо до готовності. Наприкінці приправляємо залишками імбиру та часнику, цедрою лимона та соком лайма. Подаємо з кінзою та сметаною.

Друга страва, яку готували на кухні проєкту, – Врапи зі смаженим нутом та куркою.

Інгредієнти:

Для маринаду:

Кеш’ю – 30 грамів.
Сметана – 160 грамів.
Корінь імбиру – 10 грамів.
Лимонний сік – 10 мл.
Часник – 7 грамів.
Курячі стегна – 4 шт.
Нут відварений – 100 грамів.
Карі – 2 грами.
Паприка копчена – 1 грам.
Олія оливкова – 15 мл.
Сіль, перець чорний.
Для соусу:
Йогурт грецький – 200 мл.
Огірок – 1 шт.
Червона цибуля – 1 шт.
Листя м’яти – 6 грамів.
Лимон – ½ шт.
Сіль.

Для презентації:

Тортилья
Бебі мікс.

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо маринад для курячих стегенець: перебиваємо сметану з горішками кеш’ю, додаємо подрібнений часник та імбир. Маринуємо стегенця, а потім – смажимо їх в мультипечі. Нут приправляємо карі та паприкою, додаємо сіль, перець, оливкову олію. Запікаємо нут 30 хвилин при температурі 120 градусів. Для соусу подрібнюємо огірок, перемішуємо його з йогуртом та сіллю. На гарячу тортилью викладаємо зелень, пряний нут, засмажені шматочки курки, посічену мариновану червону цибулю, поливаємо соком лимона, зверху викладаємо соус та завертаємо. Смачного!