В українських Карпатах гуцули готують банош з грибами, який у італійців називається полентою. Тому експерт програми “Ранок Вдома” на телеканалі “Дом”, кулінар Чаба Бакош запропонував Ірині Хоменко і Костянтину Октябрському приготувати саме цю неймовірно смачну страву. Такий сніданок вам точно сподобається, і ви захочете ще не раз повторити його на своїй кухні.
Щоб відтворити страву за рецептом Чаби Бакоша, вам знадобляться:
Кукурудзяна крупа – 200 г
Гриби гливи – 200 г
Вершки – 100 мл
Масло вершкове – 50 г
Оливкова олія – 50 г
Сметана – 50 г
Цибуля порей – 1 шт.
Петрушка – кілька гілочок
Сіль
Перець
Приготування:
Поставити воду у сотейнику на плиту розігріватися. Додати до гарячої води половину вершків, сметану та масло, посолити і ввести кукурудзяну крупу. Варити до готовності.
Деко застелити пергаментом, окропити оливковою олією і викласти готову кукурудзяну кашу. Відставити деко – дати поленті охолонути.
Розрізати поленту і відправити у розігріту духовку. Запікати приблизно 5 хвилин при максимальній температурі.
Тим часом приготувати грибний соус. Цибулю порей нарізати кільцями та припустити на пательні з додаванням олії. Подрібнити гриби та відправити їх до цибулі. Посолити, поперчити і влити вершки. Ретельно перемішати і випарити зайву вологу.
Викласти шматочки поленти на тарілку з грибним соусом. Смачного!
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.