Головна TV

Що в Україні – банош, то в Італії – полента. Смачний рецепт від кулінара Чаби Бакоша

В українських Карпатах гуцули готують банош з грибами, який у італійців називається полентою. Тому експерт програми “Ранок Вдома” на телеканалі “Дом”, кулінар Чаба Бакош запропонував Ірині Хоменко і Костянтину Октябрському приготувати саме цю неймовірно смачну страву. Такий сніданок вам точно сподобається, і ви захочете ще не раз повторити його на своїй кухні.

Щоб відтворити страву за рецептом Чаби Бакоша, вам знадобляться:

Кукурудзяна крупа – 200 г

Гриби гливи – 200 г

Вершки – 100 мл

Масло вершкове – 50 г

Оливкова олія – 50 г

Сметана – 50 г

Цибуля порей – 1 шт.

Петрушка – кілька гілочок

Сіль

Перець

Приготування:

Поставити воду у сотейнику на плиту розігріватися. Додати до гарячої води половину вершків, сметану та масло, посолити і ввести кукурудзяну крупу. Варити до готовності.

Деко застелити пергаментом, окропити оливковою олією і викласти готову кукурудзяну кашу. Відставити деко – дати поленті охолонути.

Розрізати поленту і відправити у розігріту духовку. Запікати приблизно 5 хвилин при максимальній температурі.

Тим часом приготувати грибний соус. Цибулю порей нарізати кільцями та припустити на пательні з додаванням олії. Подрібнити гриби та відправити їх до цибулі. Посолити, поперчити і влити вершки. Ретельно перемішати і випарити зайву вологу.

Викласти шматочки поленти на тарілку з грибним соусом. Смачного!

Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з  07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.