Відомий кулінар, експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дом” Чаба Бакош разом із ведучими Лілією Ребрик і Костянтином Октябрським приготували традиційну мексиканську страву буріто. Смачний і поживний рецепт стане у пригоді кожному.
Для приготування мексиканського буріто з телятиною вам знадобляться:
Вирізка теляча – 1 кг
Цибуля зелена – 3-4 пірʼїни
Перець зелений – 1 шт.
Салат ромен – 3-4 листочки
Авокадо – 1 шт.
Помідор – 1 шт.
Огірки мариновані – 2-3 шт.
Масло вершкове – 30 г
Сіль
Перець
Коріандр
Кінза – кілька гілочок
Лайм – 1 шт.
Йогурт – 150 г
Часник – 1 зубчик
Кетчуп – 40 г
Гірчиця солодка – 30 г
Майонез – 30 г
Лаваш – 3-4 шт.
Оливкова олія – 30 мл
Соус ворчестер – кілька крапель
Соєвий соус
Халапеньо – 3-4 шт.
Телятину нарізати смужками. Додати до мʼяса приправи, соус ворчестер та соєвий соус. Вичавити кілька крапель лайма та ретельно перемішати. Залишити на кілька хвилин.
Авокадо, помідор, огірок і цибулю нарізати смужками.
Для соусу змішати майонез, йогурт, кетчуп, гірчицю, розчавлений часник і добре все перемішати.
Підсмажити телятину на вершковому маслі на гарячій пательні.
Намастити соусом лаваш і загорнути в нього м’ясо, овочі, салати. Обсмажити на розігрітій пательні з додаванням олії з обох боків.
Готову страву прикрасити кінзою та додати халапеньйо.
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.