Кулінарний гуру Нового каналу поділився рецептом ніжної італійської пана-коти.
Міжнародний день торта, який відзначають сьогодні, присвячений дружбі та миру між людьми, країнами, народами. Слоган цього свята – «I cake you», що перекладається як «Я прийду до тебе з тортом». Адже саме цей десерт вважають ідеальною можливістю показати свою любов і турботу.
З нагоди свята Алекс Якутов радить приготувати малинову пана-коту за легким і швидким рецептом. І без духовки!
Інгредієнти:
Для пана-коти:
вершки 33-36% жирності – 250 г
білий шоколад – 100 г
малинове пюре – 260 г
желатин – 12 г
холодна вода – 72 г (для замочування желатину)
Для ягідного кулі:
ягідне пюре – 170 г
кукурудзяний крохмаль – 5 г
цукор – 40 г
Приготування страви:
1. Спочатку замочіть желатин у холодній воді в співвідношенні 6:1 (6 г води на 1 г желатину).
2. Вилийте малинове пюре в каструлю та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння.
3. Додайте желатин, шоколад і ретельно перемішайте. Потім влийте вершки.
4. Розлийте по формах, поставте в холодильник і залиште там, поки не застигне.
5. Тепер приготуйте ягідне кулі. Вилийте пюре в каструлю й нагрійте його до появи пари.
6. Змішайте крохмаль з цукром і поступово всипте до каструлі з пюре, постійно помішуючи.
Варіть до закипання, а після – ще 2 хвилини.
7. Дайте охолонути й подавайте з пана-котою.
Смачного!