Ведуча проекту Нового каналу «Місто і село» поділилася рецептом корисної та смачної страви
13 травня відзначають День хумусу. Тож питання вечері на сьогодні закрите. «То це ж закуска!», – скажете ви. Так, звісно, хумус звикли вважати перекусом чи намазкою на хліб. Але ведуча розважального квіз-шоу «Місто і село» на Новому каналі Катя Олос поділилася рецептом повноцінної смачної страви. Зберігайте.
– Я люблю хумус! Цю закуску часто можна побачити в моєму холодильнику. Зазвичай готую за класичним рецептом: варю нут, а потім збиваю його з оливковою олією, сіллю, лимонним соком і тахіні, та й готово, – говорить Катя. – Але нещодавно відкрила для себе більш цікавий варіант хумусу – із сочевиці. Якщо є більше часу, то готую його. І це вже не закуска, а повноцінна корисна і смачна страва! Скуштуйте!
Інгредієнти:
сочевиця – 80 г
в’ялені томати – 30 г
тахіні – 10 г
овочі для запікання – 100-150 г
зелень
сіль, спеції
Спосіб приготування:
1. Перед приготуванням страви замочіть сочевицю на кілька годин. Або ж візьміть консервовану.
2. Дрібно наріжте в’ялені томати і висипте в миску до сочевиці. Туди ж – тахіні. Додайте спеції та сіль за смаком.
3. Перебийте в блендері до однорідної пастоподібної маси.
4. Паралельно з цим оберіть улюблені овочі, очистіть та запечіть. Добре смакують кабачки, баклажани, перець та шампіньйони.
5. Викладіть на тарілку хумус, наверх розкладіть теплі запечені овочі, посипте дрібно нарізаною зеленню.
Смачного!