Сьогодні маємо для вас фантастичний рецепт сніданку, який не лише дуже смачний, але й корисний. У програмі “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаба Бакош приготував спаржу з яйцем у вершковому соусі. Записуйте рецепт і смакуйте з користю.
Інгредієнти:
Спаржа – 1 уп.
Яйця – 2 шт.
Шпинат – 100 г
Вершки жирні – 100 мл
Крем-сир – 60 г
Масло вершкове – 30 г
Лимон – 0,5 шт.
Зелена цибуля – кілька пірʼїн
Часник – 1 зубок
Чебрець – кілька гілочок
Оцет – 20 мл
Перець
Сіль
Чіабата – 1 шт.
Спосіб приготування:
На пательні розтопити вершкове масло, додати шпинат, подрібнений часник і зелену цибулю. Припустити зелень. Посолити, поперчити і влити вершки. Збити соус за допомогою блендера.
Спаржу відварити протягом 2 хвилин у киплячій підсоленій воді. Дістати з окропу і відправити на розігріту пательню з вершковим маслом. Посолити, додати чебрець і скропити лимонним соком.
У сотейнику закипʼятити воду, посолити і влити оцет. Вбити по черзі яйця і відварити протягом 3 хв.
Чіабату нарізати і підсмажити – зробити грінки.
Готову спаржу викласти на тарілку, зверху додати яйця пашот і полити вершково-шпинатним соусом. Подавати з грінками із крем-сиром. Смачного!