Головна TV

Стартує другий сезон кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»

Куштувати українське, дивитись українське, досліджувати Україну на смак, надихатись силою стародавньої української кухні, українських продуктів та спецій! 23 вересня о 10:00 на телеканалі СТБ стартує другий сезон особливого кулінарного проєкту — «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком».
 
Щосуботи до Євгена приходитиме зірковий гість або гостя. За відвертою розмовою про життя, професійні та особисті події, разом вони готуватимуть унікальні українські страви, відкриваючи для себе і глядачів такий багатий на смаки світ української гастрономії.

Цієї осені на кухні у Євгена Клопотенка ми побачимо нашу незламну чемпіонку Ольгу Харлан, співачку Юлію Саніну, акторку серіалу «Перевізниця» Анастасію Карпенко, актора серіалу «Слід» Олексія Суровцева, ведучу СТБ Тетяну Висоцьку та інших.

Творча команда зазначає, що завдяки прямоті та щирості Євгена, герої випусків поруч з ним небояться бути собою і діляться особливими моментами свого життя.

«Наприклад, Амадор Лопес повідає про свої благодійні концерти на фронті, де йому, як хореографу латиноамериканського походження, було кинуто виклик — він вчився танцювати «макарену» у шоломі та бронежилеті. У Злати Огнєвіч станеться майже романтичне побачення, адже між Євгеном та Златою на майданчику блиснула іскра відвертої симпатії. Наша олімпійська чемпіонка
Оля Харлан розповість, що ж вона сказала росіянці, коли відмовилася тиснути руку після своєї перемоги»
, — розповідає шеф-редактор проєкту Дмитро Широбоков.

Євген Клопотенко анонсує у новому сезоні справжню кулінарну мапу України і ще більше оригінальних смакових поєднань, але найважливіше, — це страви, які кожен глядач зможе приготувати вдома:

– В минулому сезоні було 28 страв, всі незвичні та прикольні. І що, на цьому українська кухня закінчується? Українці настільки безмежно круті люди, що придумали мільярди рецептів, тримали їх у секреті понад 1500 років, нікому про них не розповідали, а зараз той час, коли ми можемо і маємо говорити! Буде ще 28 рецептів: з Херсону, з Центральної України, з Півночі, зі Сходу, Заходу. Це глибинні українські страви. Але найголовніше те, що кожну з них можна приготувати вдома із тих продуктів, які є в холодильнику. Деякі поєднання смаків будуть дивними, як то кавун і риба, картопля і мак, але це дивно лише для нас зараз. Бо раніше українці так їли. Радянський Союз накрив нас брехливою інформаційною ковдрою, через що кожен з дитинства, мабуть, вважав, що батон, пюре і котлета то українські страви. Батон — французький, котлета — італійська, пюре — французьке.

Ми їмо не свою їжу. Нам треба повертатися до нашої кухні, готувати наші страви. Ми маємо відірвати наші звичні кулінарні традиції від росіян. Тоді наша кулінарія буде унікальна та автентична.