Якщо вас турбує питання, що приготувати на святковий стіл, аби сподобалося усій родині, кулінарний експерт Чаба Бакош має відповідь. На кухні телеканалу “Дім” він поділився рецептом картопляної запіканки. Зберігайте його та обов`язково повторюйте вдома.
Для приготування запіканки вам знадобляться:
Картопля – 4-5 шт.
Яйця – 8 шт.
Ковбаса копчена домашня – 800 г
Сметана – 500 г
Цибуля – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Сир твердий – 150 г
Олія соняшникова
Сіль
Перець
Паприка
Відварити картоплю в мундирі, а також яйця. Охолодити і очистити.
Подрібнити цибулю, підсмажити її на розігрітій пательні з додаванням олії.
Нарізати тонкими кільцями ковбасу та відправити її до цибулі. Додати подрібнений часник, чорний перець, паприку, сіль і влити сметану. Перемішати, довести до кипіння і зняти з вогню.
Нарізати картоплю та яйця тонкими кільцями.
На деко викласти шар ковбаси у сметанному соусі, далі картоплю і яйця. Можна повторити шари кілька раз. Зверху щедро посипати тертим сиром.
Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Смачного!

