Головна TV

Так смакує Україна: Новий канал покаже фуд-тревел від Міши Кацуріна й Антона Птушкіна

Кримськотатарські чебуреки в Києві, медовий шулик у Полтаві, фо-бо в Харкові, куліш у Дніпрі та сирники з кровʼянкою на Галичині. Що з переліченого вам довелося дегустувати? Тревел-блогери Міша Кацурін та Антон Птушкін уже скуштували це та навіть більше, а тепер готові ділитися гастрономічними фішками України з глядачами Нового каналу!

Щосуботи ви відчуєте неймовірні запахи автентичних страв та вуличної їжі навіть через телеекрани. І точно збережете гастрогайд від авторів проекту «Їжа України» у своїх нотатках.

– Для українців їжа записана глибоко в культурний код. Адже це важлива частина нашого життя, побуту, відпочинку, всіх народних традицій і свят, – зазначає генеральна директорка Нового каналу Ірина Ваховська. – Програма «Їжа України» від Міши Кацуріна та Антона Птушкіна, яка вже стала суперуспішною в діджиталі, містить багато важливих сенсів. І ми дуже раді, що тепер такий чудовий самобутній проект буде також і в телевізійному ефірі Нового.

Формат простий: ресторатор і блогер подорожують областями України, вишукують найбільш колоритні страви та через призму їжі пізнають країну, культуру й українців. Спершу ідея фуд-тревелу полягала в тому, щоб показувати страви світу. Однак Кацурін і Птушкін вирішили: зараз найкращий час дивувати рідною кухнею як іноземців, так і місцевих.

– «Їжа України» яскраво розповідає, яка гастрономічно багата наша країна. А ще проект є важливою підтримкою малих підприємців – власників ресторанів і закладів – у складний період нестабільності та постійних викликів для бізнесу, – додає Ірина Ваховська.