Кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош вирішив приготувати на сніданок дуже надзвичайну страву – пасту тальятеле з маком.
Це несподіване, але водночас смачне поєднання точно сподобається дітлахам. Повторюйте страву на своїй кухні та пригощайте найрідніших.
Для приготування страви за рецептом Чаби Бакоша вам знадобляться:
Паста тальятеле – 200 г
Заморожені ягоди – 200 г
Мак – 100 г
Цукор
Цукрова пудра
Бодян – 1 шт.
Кардамон – 2-3 шт.
Мʼята – кілька гілочок
Молоко – 300 мл
Морозиво пломбір – 150 г
Заморожена малина – 150 г
Мед – 30 г
У каструлі закипʼятити воду, підсолити і відварити пасту.
Тим часом у кавомолці подрібнити мак. Змішати у пропорції 1 до 2 цукрову пудру і мак.
У сотейник пересипати заморожені ягоди, додати цукор, бодян, кардамон і влити трохи води. Помішуючи довести до кипіння і випарити зайву вологу.
У блендер закинути морозиво та малину, влити молоко та мед – зробити мілкшейк.
Злити воду з пасти, викласти на тарілку, посипати маком і полити ягідним топінгом. Прикрасити страву мʼятою.
Подавати пасту з мілкшейком. Смачного!