На свята особливо хочеться потішити сім’ю чимось солоденьким. Тому постійний кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на телеканалі “Дім” поділився унікальним рецептом улюбленого тертого пирога. А по-справжньому особливим його зробить начинка зі смородини та базиліку.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно – 400 г
Цукор – 250 г
Вершкове масло – 200 г
Яйця – 2 шт.
Ванільний цукор – 10 г
Розпушувач – 10 г
Дрібка солі
Для начинки:
Смородина заморожена – 400 г
Цукор – 200 г
Фіолетовий базилік – 5-7 гілочок
Спосіб приготування:
Для приготування начинки слід пересипати у каструлю смородину та цукор. Помішуючи, довести до кипіння. Варити смородину на повільному вогні, поки не випарується зайва волога. Дрібно нарізати листя базиліку та додати до начинки.
Вершкове масло кімнатної температури змішати з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Ретельно перемішати все міксером, ввести яйця, продовжуючи збивати. Поступово додавати борошно з розпушувачем – замісити тісто.
Розділити готове тісто на дві частини. Одну загорнути у харчову плівку та відкласти на 20-30 хвилин у холодильник. Іншу частину розкачати на пергаменті завтовшки близько одного сантиметра.
Розкачане тісто перекласти на деко, зверху розрівняти начинку. Іншу частину тіста, що була в холодильнику, натерти на начинку.
Випікати пиріг у духовці, розігрітій до 180-200 градусів, протягом 30-40 хвилин. Смачного!