Головна TV

ТОП-3 рецепти млинців від експертів телеканалу “Дом”

Сніданок – головна їжа дня. Він має бути поживним, корисним і смачним. Кулінарні експерти програми “Ранок Вдома” на каналі “Дом” Чаба Бакош і Ян Нгуєн знають, що приготувати на сніданок, щоб підняти собі та рідним настрій і якомога краще наситити організм. Кухарі запропонували 3 легкі рецепти млинців, які завжди будуть актуальними.

Млинці з вишнями за рецептом Чаби Бакоша

Інгредієнти:

Молоко – 350 мл

Борошно – 150 г

Яйце – 2 шт.

Цукор – 2 ст.л.

Олія – 50 мл

Сіль

Для приготування вишневого конфітюру вам знадобляться:

Вишня свіжа або заморожена – 300 г

Цукор – 100 г

Крохмаль – 1 ст.л.

Вода холодна – 40 мл

У великій мисці збити два яйця з цукром, додати молоко, просіяне борошно, сіль та кілька ложок олії. Ретельно перемішати до однорідної маси. Смажити млинці на олії до золотистої скоринки.

Вишню пересипати у сотейник, додати цукор і поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння.

Тим часом розвести холодною водою крохмаль і потихеньку влити суміш у киплячі вишні. Постійно помішуючи суміш, варити конфітюр до загустіння. Зняти з вогню та дати охолонути.

Млинці наповнити вишневим конфітюром. Подавати сніданок зі сметаною, прикрасивши свіжою мʼятою.

Млинці з сиром та апельсиновою цедрою від Яна Нгуєна

Інгредієнти:

Молоко – 500 мл

Борошно – 190 г

Яйце – 2 шт.

Цукор – 25 г

Сіль

Олія соняшникова – 25 мл

Масло вершкове – 25 г

Для начинки:

Творог – 100 г

Вершки – 20 мл

Цукор

Цукор ванільний

Цедра апельсина

У глибокій мисці збити яйця з цукром, додати сіль, борошно, молоко та олію. Перемішати вінчиком до однорідної маси. Розігріти пательню та смажити млинці на вершковому маслі.

Для начинки, перетерти творог і ввести в нього вершки. Додати цукор, ванільний цукор і сіль за смаком. Додати до творожної маси цедру і ретельно перемішати.

Начинку загорнути у готові млинці – сніданок готовий! Подавати зі сметаною, прикрасивши страву цедрою апельсину.

Млинці з куркою та грибами за рецептом Яна Нгуєна

Інгредієнти:

Молоко – 500 мл

Борошно – 190 г

Яйце – 2 шт.

Цукор – 25 г

Олія соняшникова – 25 мл

Масло вершкове – 25 г

Сіль

Для начинки:

Стегно куряче – 200 г

Цибуля ріпчаста – 30 г

Печериці – 50 г

Вершки – 50 мл

Кріп

Сіль

У глибокій мисці збити яйця з цукром, додати сіль, борошно, молоко та олію. Перемішати вінчиком до однорідної маси. Розігріти пательню та смажити млинці на вершковому маслі.

Стегно куряче філерувати та нарізати дрібними шматочками. Подрібнити цибулю та печериці. Підсмажити інгредієнти на пательні, додати вершки та подрібнений кріп. Посолити, поперчити та ретельно перемішати.

Начинку загорнути у млинці й подавати до столу. Смачного та поживного сніданку!

Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з  07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.