Головна TV

Топ літніх перекусів від українських супер-кухарів: стейк з кавуна на грилі, гречка, сало і домашні огірки

Вони навіть із заплющеними очима можуть приготувати найвишуканіші страви високої кухні. У їхній пам’яті – безліч рецептів, а в уяві щодня складаються нові поєднання продуктів. Але що ж їдять вони самі? За лаштунками зйомок шоу, яке восени покаже Новий канал, відомі українські кухарі розповіли, що їм допомагає тамувати голод та працювати в літню спеку.

Алекс Якутов їсть брускети з томатами:

– У спеку я люблю перекусити будь-якими сезонними фруктами та ягодами. Та особливо обожнюю кавун. Влітку роблю з нього стейк! Для цього відрізаю шматочок кавуна, відокремлюю м’якоть від скоринки й кладу на гриль. Трохи обсмажую, а потім додаю бальзамічний крем, горіхи та сир. Це нереально смачно!
А ще мені дуже подобаються брускети з томатами. Я беру хліб на заквасці, обсмажую скибки на оливковій олії до рум’яності й натираю їх часником. Потім нарізаю один томат півкільцями, а інший розчавлюю руками в тарілку, туди ж додаю сіль, оливкову олію, трохи базиліка і все перемішую. Викладаю цю суміш на підсмажені скибки, кладу порізаний томат. За бажанням, ще додаю один анчоус. Посипаю брускети м’яким сиром типу «Пекоріно» і насолоджуюся перекусом!

Євген Клопотенко їсть гречку:

– Я особисто перестав повноцінно обідати. З початком повномасштабної війни почав відчувати їжу ще сильніше, для мене це все стало ще більш сакральним, чому хочеться приділяти час і увагу.
Вдень часу в мене немає взагалі, тому замість обіду маю перекус з гречки. 200-300 грам відвареної крупи з вершковим маслом. І більше нічого. Та слід пам’ятати про найголовніше правило – овочі та вуглеводи! Я обрав гречку, але це може бути і рис, і пшениця, і запечена картопля, і житній цільнозерновий хліб. Просто важливо розуміти, що перекус має бути якісним!
А для функціонування організму потрібні вуглеводи. Якщо ви купите ковбасу, то це буде неякісно, а 200 грамів гречки – суперкорисно, суперсмачно і суперкруто!

Володимир Ярославський їсть ягоди:

– Я п’ю дуже багато води. За можливості, їм черешню та овочеві салати, куди додаю багато різної зелені. Якраз сезон! А ще дуже полюбляю хліб, тож інколи перекушую смачним хлібом з оливковою олією. Також подобається гаспачо (томатний суп – прим. ред.)
А ще раджу скуштувати таку легеньку страву-перекус: полуниця з медом і козиною рикотою.

Ольга Мартиновська їсть сало:

– Мені дуже гарно заходять сандвічі! Берете шматочок улюбленого хлібчика, я обираю чорний – щось типу бородинського, намазуєте на нього крем-чіз або навіть звичайне вершкове масло і кладете шматочок чогось – хорошого сиру чи слабосоленого лосося. І ось такого маленького сандвіча мені особисто завжди вистачає на дві-три години продуктивної праці.
Також одна з найулюбленіших літніх страв – томат і шматок моцарели чи бурати. Можна заправити оливковою олією. Це дуже рятує від голоду влітку.
А ще люблю шматочок хорошого домашнього сала, посипаного спеціями, з домашнім огірочком. Ммммм…