Головна Рецепти

Традиційний грецький гірос: незвичайний сніданок за рецептом Чаби Бакоша

У програмі “Ранок Вдома”, яка виходить на телеканалі “Дім” із ведучими Іриною Хоменко і Костянтином Октябрським, постійний кулінарний експерт Чаба Бакош запропонував перенестися до сонячної Греції та приготувати гірос на сніданок. Зберігайте рецепт традиційної еллінської страви та пробуйте приготувати її вдома.

Для грецького гіроса вам знадобляться:

Піта або лаваш – 1 уп.
Філе курячого стегна – 4 шт.
Сир фета – 100 г
Помідори – 2 шт.
Огірок – 1 шт.
Синя цибуля – 0,5 шт.
Лимон – 0,5 шт.
Часник – 2 зубчики
Салат айсберг – кілька листочків
Каперці – 10 шт.
Оливки – 5-6 шт.
Маслини – 5-6 шт.
Йогурт грецький – 150 г
Йогурт питний – 1 пляшка
Орегано
Чебрець
Чорний перець
Сіль
Паприка
Оливкова олія

Для соусу розчавити фету, часник, додати йогурт та каперці, тертий огірок, оливкову олію та орегано. Перемішати, ввести трохи питного йогурту та залишити настоюватися.
Стегна нарізати смужками та обсмажити на розігрітій пательні з олією. Посолити, поперчити, додати чебрець та паприку. Смажити мʼясо до готовності.
Нарізати помідори, синю цибулю, салат айсберг. Заправити оливковою олією, посолити та додати лимонний фреш.
На лаваш викласти м`ясо та салат, заправити йогуртовим соусом та загорнути.
Підсмажити гірос на сухій пательні. Смачного!