Головна TV

Три перекуси для школярів від Алекса Якутова

Щоранку батьки замислюються, що ж дати дитині з собою в школу, аби та могла швидко перекусити. Завдання ускладняється тим, що страви мають бути корисними й поживними. Які ж перекуси поєднують у собі ці якості та підходять для школярів? Шеф, ведучий реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов пропонує три чудові та прості в приготуванні варіанти.

– Страви для шкільного перекусу мають бути корисними, ситними та красивими! Їжа повинна подобатися візуально. Адже спочатку ми «куштуємо» її очима, а потім вже на смак, – зазначає Алекс Якутов.

Сендвіч з тунцем

Інгредієнти:

хліб – 6 скибок
тунець консервований у власному соку – 1 банка (150 г)
яйця – 2 шт.
йогурт грецький – 1 ст. л.
кріп – 20 г
петрушка – 20 г
сіль – за смаком

Приготування страви:

1. Відкрийте банку з тунцем і злийте зайву рідину.
2. Відваріть яйця вкруту. Після чого почистіть їх і перекладіть в невеличку ємність. Розімніть яйця виделкою.
3. Додайте тунець до яєць і перемішайте. Потім додайте йогурт, петрушку, кріп і посоліть. Знову ретельно перемішайте.
4. Змастіть сумішшю два шматочки хліба, складіть їх і щільно притисніть. Розріжте сендвіч на дві частини. Замотайте в харчову плівку. Готово!

Мафіни-піца

Інгредієнти:

листкове тісто – половина листа
томати пелаті у власному соку – 3-4 шт.
базилік сушений – 20 г
цукор – 1 ч. л.
сіль – дрібка
шпинат – 20 г
кріп – 20 г
моцарела – 100 г
ковбаса – 100 г

Приготування страви:

1. Викладіть шматочок тіста й розкатайте його.
2. Приготуйте соус. Очистіть томати пелаті та викладіть їх у невелику миску. Розімніть виделкою. Додайте сіль, цукор і базилік. Перемішайте та змажте цим тісто.
3. Натріть моцарелу. Посипте нею тісто й додайте дрібно нарізану ковбасу. Потім висипте шпинат і нарізаний кріп.
4. Згорніть тісто рулетом і поріжте на шматочки у вигляді ролів. Складіть їх у спеціальну силіконову форму для мафінів. Посипте ще трохи моцарелою.
5. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте протягом 15 хвилин.

Корисна шаурма

Інгредієнти:

лаваш – 1 шт.
яйце – 1 шт.
капуста – 100 г
філе курки – 200 г
йогурт грецький – 1 ст. л.
сіль – за смаком

Приготування страви:

1. Збийте яйця й посоліть. Посмажте на сковороді до золотистого кольору.
2. Помийте філе курки та відваріть його в підсоленій воді. Дайте охолонути й наріжте на невеликі шматочки.
3. Наріжте капусту.
4. Змажте йогуртом лаваш і викладіть нарізані курку, капусту та омлет. Згорніть його. Смачного!