Головна TV

Угорська кухня: Варені сирники від кулінара Чаби Бакоша

Постійний кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” із ведучими Лілією Ребрик і Костянтином Октябрським Чаба Бакош вирішив приготувати традиційну угорську страву — варені сирники, які називають ґомбовці. Зберігайте цей цікавий рецепт і робіть свої  сніданки незабутніми.

Вам знадобляться:

Сир зернистий – 800 г

Яйце – 4 шт.

Манна крупа – 8-9 ст.л.

Масло вершкове – 50 г

Кукурудзяні пластівці – 50 г

Сметана

Сіль

Цукор

Цукор ванільний – 1 пакетик

цукрова пудра

Мʼята – кілька гілочок

Приготування:

У глибокій мисці збити сир за допомогою блендера, додати яйця, сіль, цукор і ванільний цукор. Перемішати суміш. Всипати до сирної маси манну крупу, перемішати і залишити в холодильнику на 24 години.

Пластівці подрібнити за допомогою блендера. Підсмажити подрібнені пластівці на розігрітій пательні з додаванням вершкового масла.

Вистояне тісто для сирників поділити на невеликі кульки. Відварити сирники у кипʼячій воді. Готові сирники обкатати у смаженій кукурудзяній паніровці.

Викласти сирники на тарілку, посипати цукровою пудрою і прикрасити мʼятою. Подавати зі сметаною. Смачного!

Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дім” з понеділка по п’ятницю з  07:30 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.