Головна TV

Українські шеф-кухарі Ольга Мартиновська й Володимир Ярославський шокували іноземців

Українські страви визнані одними з найсмачніших у світі. Іноземці дивуються поєднанням деяких інгредієнтів, але надовго запам’ятовують нашу їжу. І хочуть ще!

У випуску шоу «єПитання» (Новий канал), в якому взяв участь кулінарний фронт України, було запитання, чим би пригостили іноземця в Україні. Щоб дізнатися відповіді зіркових учасників й опитаних нами українців, вмикайте Новий канал 22 травня о 20:00! А за лаштунками шоу «єПитання» українські шеф-кухарі Володимир Ярославський та Ольга Мартиновська розповіли, що б вони приготували іноземцям.

– Наша кухня дуже смачна! Ми з Олею на благодійних вечерях готували багато українських смаколиків: і наш медівник, і різноманітні голубці, і вареники, і рибні чи м’ясні котлети, наприклад, по-київськи, а також банош. Українська кухня дуже різноманітна й цікава для іноземців. Ми можемо вразити навіть звичайними пиріжками. Вони такого не мають, – ділиться Ярославський.

Його колега назвала одну українську страву, яку обов’язково приготувала б іноземцям.

– Чим ми вже пригощали на благодійних вечерях, і чим би я пригощала іноземців ще – це голубчики. Дуже делікатні та модненькі, – каже Мартиновська. – Ми з Вовчиком робили начинку з білої риби та креветок, ніби одеські. Загортали їх в листя буряку й подавали з соусом, який підходить до рибних голубчиків. Це надзвичайно смачно, всім подобається, кожен хоче повторити вдома. І це дуже сучасна та кайфова українська страва. Там мало рису, немає підсмажки, але є дуже делікатний соус. Тому голубчики – це мій фаворит, щоб після борщу стати візитівкою української кухні.

Дивіться шоу «єПитання» з ведучою Лесею Нікітюк 22 травня о 20:00 на Новому каналі! У випуску ви побачите, як Володимир Ярославський, Ольга Мартиновська, Алік Мкртчян та Саша Цвігун змагаються проти Даші Астаф’євої, Дмитра Танковича, Наді Матвєєвої та Олексія Душки.