Кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на телеканалі “Дім” Чаба Бакош пропонує приготувати вертуту з сиром та вишнею.
Це традиційний кулінарний виріб в Україні — печиво з коржа, змазаного начинкою і скрученого трубочкою. Готуйте випічку на своїй кухні та насолоджуйтеся ароматним і смачним сніданком.
Інгредієнти:
Тісто філо – 1 уп.
Домашній сир – 400 г
Вишня заморожена – 150 г
Яйця – 3 шт.
Лимон – 1 шт.
Цукор – 2 ст.л.
Масло вершкове – 50 г
Ванільний цукор
Цукрова пудра
Сіль
Насіння кунжуту
Спосіб приготування:
Сир викласти у миску, додати два жовтка, дрібку солі, цукор за смаком і ванільний цукор. Перебити до однорідності за допомогою блендера.
Зняти цедру лимона. Масло розтопити у сотейнику і додати цедру. Перемішати.
Тісто змастити ароматним маслом, викласти на нього сирну начинку та вишні, акуратно загорнути. Змастити вертуту розтопленим маслом та яйцем. Посипати кунжутом.
Запікати десерт у духовці при температурі 180 градусів до готовності. Готову вертуту посипати цукровою пудрою. Смачного!