Головна Рецепти

Вишукані страви зі звичайнісіньких консервів: Готуємо Бургер з тушонкою та Вітелло тоннато за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Глядачі СТБ побачили десятий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітав учасник «МастерШеф. Професіонали»-3 та «МастерШеф. Битва сезонів» Владислав Цимбалюк.

Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Владислав запропонував приготувати нові та небанальні страви з … консервів! Вони є майже в кожному холодильнику, довго зберігаються та досить бюджетні. Але як зі звичайнісіньких консервів приготувати вишукані страви?

Перше, що запропонував зробити Ектор, – Бургер з тушонкою!

Інгредієнти:

Консервоване тушковане м’ясо – 400 грамів.
Бодян – 1 зірочка.
Кориця – 1 паличка.
Кардамон – 2 коробочки.
Вустерський соус – 20 грамів.
Соус барбекю – 50 грамів.
Цибуля синя – 1 шт.
Оцет – 25 грамів.
Цукор – 15 грамів.
Булочка для бургера.
Помідори.
Листя салату.

Для томатного соусу:

Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубки.
Цукор тростинний – 1 ч.л.
Томати пелаті – 400 грамів.
Томатна паста – 35 грамів.
Вустерський соус – 20 грамів.
Оцет винний – 40 мл.
Копчена паприка – 1 грам.

Для сметанного соусу:

Огірок – 1 шт.
Зелена цибуля – 15 грамів.
Петрушка – 15 грамів.
Лимонний сік і цедра – 50 грамів.
Сметана – 100 грамів.
Гірчиця, сіль, спеції.

Спосіб приготування:

Для котлети з консервів випарюємо зайву вологу з тушонки, додаємо соус барбекю, вустерський соус та спеції, все це тушкуємо. Викладаємо суміш у кільце і підсмажуємо котлету на сковороді. Робимо томатний соус: кладемо на сковорідку томати пелаті та спеції, нарізаємо цибулю і часник та додаємо на сковорідку, тушкуємо, додаємо вустерський соус, томатну пасту, оцет, цукор. Перебиваємо соус блендером до однорідної текстури, а після – перетираємо через сито. Окремо маринуємо кільця цибулі з цукром та оцтом. Для сметанного соусу подрібнюємо зелену цибулю, петрушку, натираємо огірок, додаємо лимонний сік та цедру, гірчицю, сметану та спеції. Булки підсмажуємо на сухій пательні й збираємо наш бургер: кладемо булку, листя салату, слайси з помідорів, мариновану цибулю, змащуємо томатним соусом, сметанним соусом, викладаємо котлету з тушонки, знову овочевий мікс, завершальний сметанний соус і булка зверху. Бургер готовий!

Друга страва, яку готували цього разу, – Вітелло тоннато.

Інгредієнти:

Телятина – 500 грамів.
Часник – 1 зубок.
Розмарин – 1 гілочка.
Сіль, перець.
Крем-соус з консервованим тунцем:
Яйце (жовток) – 1 шт.
Тунець консервований – 150 грамів.
Олія соняшникова – 100 мл.
Часник – 1 зубок.
Гірчиця – 1 ч.л.
Каперси – 15 грамів.
Анчоуси – 20 грамів.
Рукола – 25 грамів.
Лимонний сік.
Перець.
Помідори чері.

Спосіб приготування:

Телячу вирізку натерти сіллю, перцем, розмарином та розчавленим часником, приготувати в мультипечі зі щупом, зробити майонез. Для приготування соусу у чаші змішати жовток, гірчицю, сік лимона, збивати і тонкою цівкою вливати олію. Змішати подрібнений тунець, анчоуси, каперси, петрушку та майонез, приправити. Телятину нарізати тонкими слайсами. Подавати нарізку із соусом, руколою, каперсами та чері. Смачного!