Головна Рецепти

Вистачить 15 хвилин: лавашні чипси з анчоусами від Алекса Якутова

Кулінарний гуру Нового каналу радить приготувати смачну закуску, яка підкорить вас і ваших гостей

Чи знали ви, що в середині XIX століття чипси замовляли лише заможні клієнти у вишуканих ресторанах? Адже для приготування найпопулярнішої закуски картоплю нарізали вручну за допомогою бритви. Згодом організували масове виробництво чипсів, і сьогодні нікого не здивуєш цим смаколиком. А кожен, хто стежить за здоровʼям, обмежує себе в поїданні чипсів. І хоч ці смаколики не приносять користь організму, час від часу ми дозволяємо собі трошечки. Шеф, ведучий реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов пропонує приготувати корисну альтернативу хрустикам вдома. З нагоди Дня чипсів з соусом, який відзначатимуть 23 березня, він поділився рецептом закуски з лаваша.

– Я обожнюю саме овочеві чипси. Їх можна приготувати з чого завгодно: з буряку, моркви, картоплі. Просто тонко нарізати, просушити всю ніч, а після посмажити у фритюрі. І вже готові змішати з сіллю та спеціями. Та якщо вам більше до вподоби чипси з лаваша чи хліба, то ловіть рецепт! – каже Алекс Якутов

Інгредієнти:
лаваш – 1 шт.
олія – 30 мл
сир пармезан – 50 г
анчоуси – 5-7 шт.
перець чорний мелений – за смаком
томатний соус гострий – 100 г

Приготування страви:
1. Наріжте лаваш на невеликі трикутники або квадрати. Розкладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.
2. Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку. Коли шматочки лавашу стануть хрумкими, змастіть їх олією за допомогою силіконової щіточки. Важливо! Уважно стежте, аби лаваш не пригорів. Чипси з нього швидко готуються і мають стати золотистими вже за 5 хвилин.
3. Вимкніть духовку. Дістаньте деко й посипте шматочки лаваша тертим сиром. Поверніть в духовку та тримайте до 5 хвилин, поки сир не розплавиться.
4. Розкладіть чипси на тарілці. Посипте чорним меленим перцем і викладіть на них дрібно нарізані анчоуси.
5. Готово! Найкраще смакує з гострим томатним соусом.