Головна Рецепти

Яйця по-турецьки з йогуртом. Оригінальний сніданок від Чаби Бакоша

Зробити сніданок смачним і корисним завжди легко, скориставшись рецептами кулінарного експерта програми “Ранок Вдома”, яка виходить на каналі “Дім”, Чаби Бакоша. Сьогодні він пропонує скуштувати яйця по-турецьки з йогуртом.

На приготування цієї страви ви витратите мінімум часу, але отримаєте максимум задоволення, тож дивіться рецепт і повторюйте його на власній кухні.

Інгредієнти:

Яйця – 4 шт.
Грецький йогурт – 200 г
Сир фета – 100 г
Лимон – 1 шт.
Вершкове масло
Часник – 1 зубчик
Оливкова олія
Оливки
Петрушка
Пластівці перцю чилі
Каєнський перець
Оцет
Лаваш круглий або кілька скибочок білого хліба

Спосіб приготування:

Закипʼятити воду, додати сіль і столову ложку оцту. За допомогою шумівки злити зайву воду з яєць і відправити по одному в сотейник варитися на 3-4 хв – зробити яйця пашот.
Сир фета розімʼяти виделкою у салатнику, додати йогурт, подрібнений часник і зелень, скропити лимонним соком. Ретельно перемішати.
Лаваш чи хліб нарізати і підсмажити на пательні – зробити грінки.
На тарілку викласти сирно-йогуртову намазку, прикрасити петрушкою. Зверху покласти яйця, а також оливки, грінки і шматочок вершкового масла. Скропити страву оливковою олією і посипати червоним перцем. Смачного!