Головна Рецепти

Як козаки куліш варили. Рецепт

У “Ранку Вдома” розповіли, як приготувати легендарний козацький куліш для всієї родини.

Кухар Чаба Бакош щоранку радує українців новими рецептами. У програмі “Ранок Вдома” на каналі “Дом” кулінарний експерт поділився рецептом справжнього козацького кулішу та розкрив його секрет.

“Козацький куліш готується дуже швидко! А цього головне правило – салом кашу не зіпсуєш! Проте секретним інгредієнтом ідеального гуляша є копченості! Обовʼязково зверніть на це увагу!” – коментує експерт програми “Ранок Вдома”, кулінар Чаба Бакош.

Щоб приготувати ідеальний козацький куліш вам знадобляться:

Пшоно – 500 г

Підчеревина – 300 г

Сало копчене – 250 г

Мисливські ковбаски – 300 г

Свиняча вирізка – 500 г

Смалець – 100 г

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Часник – 2 зуб.

Перець духмяний – 2-3 горошини

Лавровий листок – 2 шт.

Морква – 2 шт.

Корінь петрушки – 2 шт.

Кріп – 1 пучок

Петрушка – 1 пучок

На великій пательні розігріти смалець. Нарізати кубиками сало, підчеревину, подрібнити мисливські ковбаски та підсмажити. Туди ж відправити подрібнену цибулю та нарізану свинину. Перемішати.

Нарізати корінь петрушки, моркву та часник. Припустити на пательні з іншими складниками страви.

Додати до пательні воду, приправи і варити протягом 15-20 хв. Після чого додати до страви промите пшоно. Готувати на маленькому вогні під кришкою, за потреби додати води.

Готову страву прикрасити подрібненою зеленню. Смачного!

Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з  07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.