У другому випуску реаліті «На ножах» Шеф, ведучий проекту Алекс Якутов проінспектує «солодкий» заклад у Бучі. Україно-грузинська пара Сєрго та Світлани намагається втримати на плаву родинний бізнес – кафе «Джем». А поки що пропонуємо заздалегідь купити інгредієнти та приготувати ризото з зеленим горошком і креветками, яке Шеф розробив спеціально для «Джему».
– Ризото – це дуже складна й вередлива в приготуванні страва. Ділюся лайфхаками. По-перше, не потрібно промивати рис. Так ми збережемо крохмаль, і вийде смачніше. По-друге, рис має триматися купи, щоб жодне зернятко не відділилося й не прилипло до стінки сотейника, – ділиться Алекс Якутов. – Коли бланшуєте зелений горох, додайте холодної води. Так ви збережете колір яскравим.
Інгредієнти:
• рис арборіо (якщо немає, беріть просто круглозернистий) – 200 г
• бульйон – 800 г
• зелений горошок (заморожений) – 150 г
• вершкове масло – 50 г
• біле сухе вино – 70 г
• сир пармезан – 50 г
• креветки – 4-5 шт.
• цедра лимона – 30 г
• сіль – за смаком
• перець чорний мелений – за смаком
Приготування страви:
1. У сотейник висипте рис і смажте кілька хвилин, постійно помішуючи.
2. Додайте вино до рису й помішуйте, поки воно повністю не випарується.
3. В окремій каструлі доведіть бульйон до кипіння. Влийте його гарячим до рису. Додайте солі, перцю й тушкуйте, доки повністю не вбереться.
4. Бланшуйте зелений горошок в окропі протягом 1-2 хвилин. Скористайтеся лайфхаком від Шефа для вдалого результату. Доведіть до смаку сіллю.
5. Додайте до рису зелений горошок, вершкове масло, натертий сир. Ретельно перемішайте.
6. Поки ризото доходить, посмажте заздалегідь відварені креветки. Всипте натерту цедру лимона в сковорідку. Помішуючи, підрум’яньте креветки.
7. Готово! Висипте в глибоку тарілку ризото та викладіть креветки.