Головна Рецепти

Як в дитинстві: Готуємо хрусткі Вергуни за рецептом Володимира Ярославського

Український шеф-кухар, ресторатор, суддя кулінарного реаліті «МастерШеф» на СТБ Володимир Ярославський поділився рецептом українського смаколика.

Вже 10 лютого на СТБ відбудеться прем’єра «МастерШеф»-13! У новому сезоні за
звання найсильнішого «мастершефа» знов змагатимуться аматори. В очікуванні прем’єри ділимось рецептами незмінних суддів проєкту! Цього разу пропонуємо приготувати вергуни за рецептом Володимира Ярославського.

«З хрусткими вергунами я познайомився у Полтаві, коли навчався в технікумі, років у 15. Але рецепт з часом забув. Дуже хотів відновити, бо це враження з дитинства мене не полишало. Я лише пам’ятав, що там сметана, горілка і яйця. Й, звісно, борошно», – зазначає Володимир.

Вам знадобиться:

2 яйця.
Дрібка солі.
Дрібка цукру.
100 грамів домашньої сметани (35%).
30 грамів горілки.
270-330 грамів борошна.
500 грамів олія для смаження.
100 грамів цукрова пудра.

Готуємо:

Яйця змішую зі сметаною, цукром та сіллю, додаю горілку і замішую просте тісто. Воно має бути не дуже м’яким, але й не дуже тугим. Даю йому постояти у холоді хвилин 30 і далі тоненько розкачую. Можна додавати борошно за необхідністю – слідкуйте за консистенцією тіста! Ріжу ромбиками тісто, в середині розріз, через який протягую один куточок. Смажу у фритюрі. Готові вироби щедро посипаю цукровою пудрою! Якщо сметана не така жирна, можна додати трішки вершкового масла до тіста 25-30 грамів. Смачного!