Головна TV

Якщо ресторан – хобі, треба його закрити й забути: як живе Family Club після участі в «На ножах»

До великої війни Family Club був найпопулярнішим сімейним рестораном у Вишгороді. Власник Валерій відкрив його на місці покинутого приміщення і зміг створити затишний заклад з дитячою кімнатою та анімацією. Та після початку повномасштабного вторгнення Family Club перетворився на волонтерський хаб. Колектив готував для ТрО, ЗСУ, переселенців і допомагав усім, хто потребував даху над головою та гарячої їжі. Валерій витратив на допомогу власні заощадження в розмірі 70 тисяч доларів. Згодом йому довелося скоротити частину колективу, аби втримати бізнес на плаву. Тож для розвитку закладу просто не вистачає рук. І Валерій вирішив звернутися до реаліті Нового каналу «На ножах», щоб врятувати Family Club.

– Власник сприймає свій бізнес як заняття у вільний час, але так воно не працює. Якщо ресторан – це хобі, то треба його закрити й забути. Адже заклад – це життя. А ще бажання колективу робити все й одразу виявилося програшним. Адміністраторка дитячої кімнати, яка несе відповідальність за безпеку дітей, не може обслуговувати гостя. Тож я залишаюся тут, щоб допомогти Family Club, бо справді перейнявся історією власника, – каже Шеф, ведучий проекту Алекс Якутов. – Коли інспектував заклад, то замовив кілька страв, серед яких – піца. І вона була схожа на ті, які виготовляли в піцерії біля моєї школи. Тісто приготовлене наче для якогось коржика. Однак гості чекають, що вони прийдуть сюди й отримають піцу немов з Італії. Якщо не можете якісно приготувати страву, навіщо братися?

Family Club – місце, в якому має бути зручно як дорослим, так і дітям. Саме цим правилом керувалася команда «На ножах» під час вдосконалення інтерʼєру. Відтепер у залі етнічні мотиви, створені за допомогою екоматеріалів. Штори-мотузки відокремлюють бенкети від іншої частини зали. А ще облаштували нову фотозону, де гості зможуть зробити гарну світлину.

– Також я дав друге життя меню. Зокрема, додав піцу «Маргарита» та ще одну – з баклажанами й мідіями, свинячу корейку з картоплею, пастуший пиріг, запечену форель та інші, – зазначає Шеф Нового каналу. – Мене тішить, що колектив почав відверто обговорювати проблеми, а не заплющувати на них очі. Після другої повної посадки я це відчув. Тепер кожен може висловити свою думку та почути інших. Це дуже круто.