На СТБ вийшов восьмий випуск кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». Цього разу на кухню завітала ведуча СТБ Тетяна Висоцька. Разом з Євгеном вони приготували дві неймовірні українські страви.
Українська телеведуча принесла на кухню проєкту бланманже – французьке желе! Євген Клопотенко запропонував приготувати український молочний кисіль.
Інгредієнти:
Картопля – 1 кг.
Молоко – 0,5 л.
Ванільний цукор – 1 ч.л.
Мед – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Для приготування молочного киселю спочатку потрібно зробити крохмаль: натираємо на дрібну терку один кілограм старої картоплі, те, що у нас вийшло, перекладаємо в марлю і зціджуємо через марлю та сито, чекаємо одну годину, поки крохмаль випаде вниз, а рідина підніметься догори, далі знімаємо рідину і отримуємо готовий крохмаль. Беремо 0,5 л молока та розділяємо на дві частини: одну частину молока нагріваємо, додаємо туди чайну ложку ванільного цукру і столову ложку меду, все гарно змішуємо. Крохмаль, який вийшов,
додаємо до іншої частини молока, потім дві частини молока змішуємо та доводимо до кипіння. Після того, як молоко закипіло, переливаємо в дві тарілки та ставимо у холодильник на 3 – 4 години і можемо куштувати.
Друга страва, яку запропонував приготувати Євген Клопотенко, – Курячі гомілки з соусом з зелених томатів.
Інгредієнти:
Гомілки – 8 шт.
Цибуля – 4 шт.
Сіль.
Гірчиця.
Соус:
Зелені томати – 4 шт.
Зелений гострий перець – 1 шт.
Олія – 50 мл.
Петрушка.
Лимон.
Сіль.
Спосіб приготування:
Беремо 7 – 8 гомілок, нарізаємо чотири цибулини напівкільцями. Половину нарізаної цибулі викладаємо на дно форми, далі викладаємо гомілки, солимо їх, додаємо гірчицю, закриваємо зверху другою частиною цибулі, а також фольгою, і відправляємо до духовки при температурі 200 градусів на одну годину. Для приготування соусу на основі прекрасних зелених томатів беремо чотири зелені томати і нарізаємо їх на чверті, один стручок зеленого гострого перцю та петрушку, це все гарно ріжемо та перебиваємо у блендері з додаванням 50 мл олії, солі та лимону. Беремо гомілки та куштуємо з соусом.