На СТБ відбулась прем’єра другого сезону кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». У сьомому випуску на кухню завітала українська співачка Злата Огнєвіч.
Вона принесла на кухню проєкту яблучний штрудель! Євген Клопотенко запропонував приготувати український Пляцок з маком і яблуками.
Інгредієнти:
Борошно – 380 грамів.
Вершкове масло – 180 грамів.
Дріжджі – 50 грамів.
Молоко – 70 грамів.
Цукор – 50 грамів.
Яйце – 4 шт.
Начинка:
Перетертий мак – 250 грамів.
Яблука – 5 шт.
Вершкове масло – 50 грамів.
Цукор.
Спосіб приготування:
Для приготування гарного пляцку з маком і яблуками спочатку треба зробити тісто: змішуємо 380 грамів борошна та 180 грамів вершкового масла кімнатної температури до однорідної маси. Беремо 70 грамів молока та заливаємо ним 50 грамів дріжджів, додаючи одну столову ложку цукру, гарно вимішуємо. Чекаємо 15 хвилин, а після – додаємо чотири жовтки до суміші з молока, дріжджів і цукру. Переливаємо суміш до вершкового масла з борошном, робимо однорідне та гарне тісто. Лишаємо тісто в теплому місці на годину, щоб воно піднялось. Підняте тісто розділяємо на три частини і розкочуємо на три пластини. Формуємо пляцок: викладаємо нижній пласт тіста, на нього кладемо 250 грамів перетертого маку, накриваємо другим пластом тіста, готуємо начинку з яблук: п’ять яблук нарізаємо дрібним кубиком та обсмажуємо з 50 грамами вершкового масла, додаючи трішки цукру, начинку викладаємо на другий пласт, викладаємо на начинку третій пласт, викладаємо на нього чотири білки, які попередньо збиваємо з 20 грамами цукру. Лишаємо пляцок на 30 хвилин, щоб він піднявся. Ставимо до духовки на 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Друга страва, яку запропонував приготувати Євген Клопотенко, – Курячі гомілки в глині.
Інгредієнти:
Гомілки – 5 шт.
Ялівець – 1 ст.л.
Мікс салату – 100 грамів.
Помідори – 3 шт.
Олія соняшникова
Сіль.
Глина.
Спосіб приготування:
Нам потрібно взяти п’ять гомілок, посолити, полити олією, додати одну столову ложку ялівцю та все гарно перемішати. Далі кожну гомілочку гарно замотуємо в марлю, беремо звичайну гончарну глину і гарно розкочуємо її за допомогою скалки, після цього викладаємо глину на марлю, щоб кожна гомілка була повністю вкрита глиною, відправляємо гомілки до духовки при температурі 180 градусів на 50 хвилин. Готуємо салат: змішуємо мікс салату, дрібно нарізані три помідори, сіль, олію. Дістаємо гомілки з духовки, даємо їм час трішки
охолонути, руками гарно знімаємо глину, далі беремо ножиці та розрізаємо марлю, дістаємо м`ясо. Смачного!