Головна Рецепти

З фісташковим песто: особливий рецепт пасти від Алекса Якутова

Влаштуйте смачні посиденьки з друзями та здивуйте їх стравою, приготованою за детальним описом Шефа Нового каналу.

На Близькому Сході його називають «усміхненим горіхом», а в Китаї – «щасливим». А все через тріщину в шкаралупі, яка нагадує усмішку. 26 лютого відзначають Всесвітній день фісташок і вкотре нагадують про їх користь. Додайте «усміхнені горіхи» до свого щоденного раціону, адже вони містять велику кількість калію, що допомагає уповільнити вироблення гормону стресу кортизолу. До того ж фісташки їдять не лише як закуску: їх використовують ще й у приготуванні багатьох десертів, соусів, салатів тощо. Шеф, ведучий кулінарного реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов поділився улюбленим рецептом пасти з фісташковим песто. Занотовуйте!

– Ця страва – моя особлива рекомендація вам! Я просто обожнюю її. До того ж фісташкового песто вистачить надовго. Його можна додавати не лише в пасту, а ще й у салати, – зазначає Алекс Якутов. – Запах базиліку й фісташки заполонить кухню. А ваші гості точно попросять добавки (усміхається).

Інгредієнти:

паста папарделе – 160 г
масло вершкове – 20 г
фісташки – 200 г
сир пармезан – 100 г
часник – 2 зубчики
олія оливкова – 0,5 л
базилік – 100 г
сіль – за смаком
перець чорний мелений – за смаком
лимон – 0,5 шт.

Приготування страви:

1. Спочатку приготуйте соус. Очистіть фісташки, зубчики часнику, промийте базилік. Натріть сир на дрібній тертці. Покладіть все в чашу для міксера.
2. Влийте туди ж олію й ретельно збийте. Доведіть до смаку сіллю, перцем. Перекладіть готовий фісташковий песто в банку. Влийте ще трохи оливкової олії – так соус довше зберігатиметься в холодильнику. Накрийте банку кришкою.
3. Зваріть пасту в підсоленій воді. Відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Потім перекладіть готову пасту в глибоку миску.
4. Додайте дві столові ложки фісташкового песто й перемішайте.
5. За бажанням, додайте в готову страву терту лимонну цедру, перемішайте та подавайте на стіл. Готово!