Головна Рецепти

З фрикадельками: рецепт італійського мінестроне від Алекса Якутова

Глядачі Нового каналу познайомилися з четвертим героєм реаліті «На ножах» – родинною піцерією Two Chellas в Ірпені. Двоє братів – Владислав та Олексій – відкрили заклад чотири роки тому. Однак велика війна поставила розвиток їхнього бізнесу під питання.

Алекс не лише поділився досвідом з власниками і кухарями, а й розробив страви спеціально для закладу. У новому меню – мінестроне з польпете, рецептом
якого Алекс Якутов поділився і з Новим каналом. Занотовуйте!

Інгредієнти:

цибуля – 1 шт.
часник – 2 зубчики
чебрець свіжий – 20 г
оливкова олія – 30 г
морква – 1 шт.
корінь селери – 0,5 шт.
цукіні – половина середнього
перець червоний болгарський – 1 шт.
лід – 7-10 великих кубиків
соус песто – 1 ст. л.
польпете (або інші заморожені фрикадельки) – 8 шт.

Приготування страви:

1. Поставте сотейник на середній вогонь і влийте оливкову олію. Покладіть цибулю та зубчики часнику. Їх не слід нарізати: ці овочі потрібні лише для аромату.
2. Додайте чебрець і перемішайте. Просмажте в сотейнику протягом 5-7 хвилин. Дістаньте цибулю та часник з сотейника.
3. Наріжте кубиками моркву, корінь селери, цукіні та болгарський перець. Додайте в сотейник моркву та корінь селери. Смажити до повної готовності не потрібно: овочі мають бути аль денте.
4. Додайте до моркви й селери нарізані цукіні та перець. Ретельно перемішайте.
5. Лайфхак від Шефа: щоб зберегти яскравий колір овочів, додайте 7-10 великих кубиків льоду.
6. Після того, як лід розтане, додайте соус песто. Перемішайте і скуштуйте. Доведіть до смаку сіллю.
7. Тепер додайте польпете або інші заморожені фрикадельки. Проваріть ще 10 хвилин. Готово!