Ведуча Нового каналу детально описала, як зробити страву соковитою, і чим варто начинити
Сьогодні глядачі Нового каналу зможуть насолодитися переглядом розважально-інтелектуального шоу «Хто знає?» Зірковими гостями цього випуску стали ветерани війни, учасники «Ігор Нескорених» Олександр Маковей та Максим Зубов. Вмикайте Новий канал і дізнавайтеся, чия команда піде зі знімального майданчика з кубком переможців, а хто – зі втішними призами! Аби вечір вівторка минув не лише весело, а ще й смачно, радимо приготувати ароматну качку з картоплею та апельсином. Ловіть рецепт від ведучої «Хто знає?» Даші Астафʼєвої!
Інгредієнти:
качка ціла – 3-4 кг
мед – 4 ст. л.
тертий корінь імбиру – 10 г
соус соєвий – 50 г
сіль копчена – 1 ч. л.
сіль харчова – 1 ч. л.
паприка – 1 ч. л.
перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
картопля молода – 5-7 шт.
апельсин – 1 шт.
Приготування страви:
1. Беремо домашню качку. Промиємо, обпатраємо та обпалимо її.
2. Для соусу змішаймо мед, тертий корінь імбиру, соєвий соус, два види солі, паприку та чорний перець. Змастимо ним качку.
3. Складаємо миту картоплю й апельсин всередину качки.
4. Кладемо качку в рукав для запікання. Відправляємо в розігріту до 150 градусів духовку на три години.
5. Потім збільшуємо температуру до 180 градусів та залишаємо качку в духовці ще на годину. Після чого дістаємо і готово!