Кулінарний гуру Нового каналу радить додати журавлину під час приготування ласощів
Старовинний шотландський смаколик у вигляді вівсяного печива зʼявився ще понад 200 років тому. Його головний інгредієнт – вівсяні пластівці, які багаті на вуглеводи, жири, мінерали та вітаміни. Тож правильно приготовлене печиво – це класний спосіб оздоровити організм і поповнити запас поживних речовин. А рецептом легкого й ароматного смаколика поділився Шеф, ведучий реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов. Підготуйте потрібні інгредієнти, аби вже завтра смачно відсвяткувати День вівсяного печива.
– Я обожнюю тоненьке, золотаве й хрумке печиво. Тому якщо вам теж таке подобається, скатайте з тіста невеличкі кульки, викладіть їх на застелене пергаментом деко, візьміть ще один листок пергаменту, приплюсніть та розкачайте, – радить Алекс Якутов.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці дрібного помелу – 150 г
вівсяне борошно – 100 г
журавлина сушена – 50-70 г
яйця – 1 шт. і 1 жовток
сода – 0,5 ч. л.
цукор коричневий – 100 г
вершкове масло – 100 г
мак – 2 ст. л.
цукор білий для посипки – 100 г
Приготування страви:
1. Змішайте сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, вівсяне борошно, мак і коричневий цукор.
2. Додайте яйця, соду і ще раз перемішайте.
3. Наріжте вершкове масло кубиками, додайте до сухої маси та замісіть тісто. Помішуючи, додайте журавлину.
4. Зробіть з тіста маленькі кульки та викладіть їх на пергамент. Якщо хочете тонше печиво, скористайтеся лайфхаком від Шефа. Посипте цукром.
5. Відправте деко в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте протягом 15 хвилин.