Головна Рецепти

З соусом кімчі: пряні помідори від Алекса Якутова

Кулінарний гуру Нового каналу поділився простим рецептом з двох інгредієнтів для любителів гостренького.

А ви знали, що квашені капуста, огірки й помідори – це кімчі по-українськи? 22 листопада світ відзначає День традиційної корейської страви, що готується з солоних ферментованих овочів. Бродіння продуктів для кімчі триває кілька тижнів. Однак Шеф, ведучий реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов розповів про найшвидший спосіб приготування помідорів із соусом кімчі. Ви з легкістю повторите його вдома! І вже за кілька днів зможете насолодитися
нереальним смаком.

– Помідори з соусом кімчі – гострі, пряні та дуже смачні! Їх можна подавати з мʼясом, додавати в салат чи їсти просто так. За вашим бажанням, – ділиться Алекс Якутов.

Інгредієнти:

помідори чері – 300 г
соус кімчі – 3 ст. л.

Приготування страви:

1. Спочатку потрібно бланшувати помідори чері. Для цього розігрійте воду в каструлі та доведіть її до кипіння. Також підготуйте глибоку миску з крижаною водою.
2. Промийте томати та зробіть невеличкий хрестоподібний надріз на них. Опустіть помідори в киплячу воду й потримайте 15 секунд.
3. Дістаньте чері та одразу покладіть у миску з крижаною водою. Коли охолонуть, очистіть шкірку й перекладіть у суху миску.
4. Додайте до томатів соус кімчі та ретельно перемішайте.
5. Перекладіть помідори в простерилізовану банку, накрийте пластиковою кришкою й поставте в холодильник або інше прохолодне місце на два-три дні. Після цього можна ласувати.
Смачного!