Сезон абрикосів в Україні зовсім скоро завершиться! І якщо ви вже позакривали на зиму джеми, компоти та наробили пастилу саме з цих фруктів, то настав час пікантної страви. Оригінальним рецептом поділився Шеф, експерт реаліті «На ножах» Алекс Якутов. Занотовуйте!
– У цій страві насіння фенхелю важливе: воно додає насичений аромат і підсилює смак. Тому потрібно додати його під час приготування. Можете знайти це насіння в супермаркетах і навіть в аптеках.
Інгредієнти:
ціла курка – 1 середня
абрикоси – 400 г
перемелене насіння фенхелю – 1 ч. л.
перець чорний мелений – 1 ч. л.
сіль крупна – 1 ст. л.
олія соняшникова – 2 ст. л.
мед – 1 ст. л.
соєвий соус – 2 ст. л.
гірчиця – 1 ч. л.
часник – 2 головки
картопля – 4-5 шт.
Приготування страви:
1. Перемеліть насіння фенхелю. Потім висипте в невеличку ємність і ретельно перемішайте з чорним перцем, сіллю, олією, медом, соєвим соусом і гірчицею.
2. Промийте курку, після чого промокніть паперовими рушниками і добре натріть цією сумішшю з усіх боків – як всередині, так і ззовні.
3. Ретельно помийте абрикоси. Очистіть їх від кісточок і шкірки. Також почистіть зубчики часнику від лушпиння.
4. Нафаршируйте курку часником і абрикосами.
5. Промийте картоплю, наріжте її скибочками й викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Розігрійте духовку до 180 градусів.
6. На картоплю покладіть фаршировану курку. Відправте деко в розігріту духовку й запікайте протягом 40-45 хвилин. Курка має стати рум’яною і золотистою. Готову страву витягніть з духовки.
7. Дістаньте часник і абрикоси. Перемніть їх виделкою, додайте солі та гірчиці за смаком і перемішайте. Соус до страви готовий.
Смачного!