Головна TV

Запечені груші в листковому тісті – рецепт особливого сніданку від кулінара Чаби Бакоша

Скуштувавши на сніданок запечені груші в листковому тісті за рецептом кулінарного експерта програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаби Бакоша один раз, ви більше не зможете відмовитися від цієї страви. Зберігайте рецепт і готуйте особливий сніданок на власній кухні.

Вам знадобляться:

Листкове тісто – 400 г

Груша – 3 шт.

Сік яблучний – 1 л

Бадьян – 2-3 шт.

Паличка кориці – 1 шт.

Кардамон – 2-3 насіння

Чебрець – кілька гілочок

Гвоздика – 3 шт.

Коньяк – 100 мл

Цукор – 3 ст.л.

Мед – 2 ст.л.

Лимон – 1 шт.

Масло вершкове – 50 г

Яйце куряче – 1 шт.

Мʼята свіжа – кілька гілочок

Цукрова пудра

Приготування:

Почистити груші.

Яблучний сік перелити у сотейник, додати приправи та викласти груші. Варити груші у духмяному соку протягом 15 хвилин. Залишити ще на 10 хвилин настоятись і охолонути.

Розкачати тісто, змастити його вершковим маслом. Загорнути груші в тісто. Змастити яйцем.

Запікати десерт у духовці розігрітій до 180 градусів до готовності. Посипати цукровою пудрою та прикрасити листочками м’яти. Смачного!

Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з  07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.