Скуштувавши на сніданок запечені груші в листковому тісті за рецептом кулінарного експерта програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаби Бакоша один раз, ви більше не зможете відмовитися від цієї страви. Зберігайте рецепт і готуйте особливий сніданок на власній кухні.
Вам знадобляться:
Листкове тісто – 400 г
Груша – 3 шт.
Сік яблучний – 1 л
Бадьян – 2-3 шт.
Паличка кориці – 1 шт.
Кардамон – 2-3 насіння
Чебрець – кілька гілочок
Гвоздика – 3 шт.
Коньяк – 100 мл
Цукор – 3 ст.л.
Мед – 2 ст.л.
Лимон – 1 шт.
Масло вершкове – 50 г
Яйце куряче – 1 шт.
Мʼята свіжа – кілька гілочок
Цукрова пудра
Приготування:
Почистити груші.
Яблучний сік перелити у сотейник, додати приправи та викласти груші. Варити груші у духмяному соку протягом 15 хвилин. Залишити ще на 10 хвилин настоятись і охолонути.
Розкачати тісто, змастити його вершковим маслом. Загорнути груші в тісто. Змастити яйцем.
Запікати десерт у духовці розігрітій до 180 градусів до готовності. Посипати цукровою пудрою та прикрасити листочками м’яти. Смачного!
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.