Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор, суддя кулінарного реаліті «МастерШеф»-12 на СТБ Ектор Хіменес-Браво показав в соцмережі, як приготувати апетитні сирні косички.
Інгредієнти:
Для тіста:
• 500 грамів борошна;
• 1 ст.л. сухих дріжджів або 25 грамів свіжих;
• 2 столові ложки цукру;
• 240 мл теплого молока;
• 2 яйця;
• 1 ч.л. солі.
Для начинки:
• 120 грамів вершкового масла;
• букет з базиліку;
• 2 зубчики часнику;
• 2 грами солі;
• 150 грамів твердого сиру (у мене пармезан).
Спосіб приготування:
Змішати інгредієнти для тіста та вимішувати на середньому режимі 14 хвилин. Тісто має бути липким. Після вимішування накрити плівкою та залишити у теплому місці на 1,5 години.
Дістати тісто, розділити на 3 частини і кожну частину окремо розкатати.
Для начинки перебити все у блендері і нанести тонким шаром на тісто, зверху посипати сиром. Скручуємо шарики, як на відео. Змащуємо зверху яйцем. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 25 хвилин.
Смачного!
Відео – https://www.instagram.com/reel/Cu91tCOqwyA/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==