Смачний сніданок — запорука чудового дня. А тим паче смачний сніданок по-італійськи за рецептом кулінарного експерта каналу “Дім”. Чаба Бакош приготував запечені мітболи з двома видами фаршу та пасту фарфале.
Запамʼятовуйте рецепт і відтворюйте його на своїй кухні.
Для приготування страви за рецептом Чаби Бакоша вам знадобляться:
Фарш із телятини – 500 г
Фарш зі свинини – 500 г
Цибуля – 1 шт.
Цибуля шалот – 1 шт.
Соус пасата – 200 г
Паста фарфале – 250 г
Часник – 2-3 зубчики
Сир пармезан – 100 г
Яйце куряче – 1 шт.
Панірувальні сухарі – 100 г
Оливкова олія
Першкове масло
Сіль
Перець
Майоран
Італійські трави
Цукор
Чебрець – кілька гілочок
Петрушка – кілька гілочок
Змішати телячий і свинячий фарш, вбити яйце, додати спеції, панірувальні сухарі, подрібнену петрушку, терту цибулю і часник, а також пармезан.
Добре вимішати фарш і сформувати невеликі кульки. Викласти мітболи на деко, застелене пергаментом, і запекти у розігрітій духовці.
Нарізати цибулю шалот та часник, припустити овочі на пательні. Додати пасату, сіль, цукор та приправи. Викласти у соус печені мітболи та перемішати.
Відварити пасту у підсоленій воді. Злити воду та викласти на тарілку, зверху покласти мітболи. Посипати страву тертим пармезаном. Смачного!