У програмі “Ранок Вдома”, яка виходить щодня на каналі “Дім” із ведучими Іриною Хоменко і Костянтином Октябрським, кулінар Чаба Бакош приготував запечені котлети з індичого м’яса. Простий рецепт мʼясної страви із найсмачнішим гарніром. Занотовуйте інгредієнти і готуйте в задоволення.
Для приготування основної страви за рецептом Чаби Бакоша знадобляться:
Філе індички – 700 г
Стегно індички – 700 г
Яйця курячі – 2-3 шт.
Батон – 4 скибки
Сухарі панірувальні
Цукіні – 1 шт.
Масло вершкове – 50 г
Часник – 2 зубчики
Чебрець – кілька гілочок
Картопля відварена у шкірках – 2 шт.
Огірки мариновані – 4-5 шт.
Оливкова олія
Часник сухий
Паприка
Сіль
Перець
Спосіб приготування:
Скибочки батона замочити у невеликій кількості води.
У сотейнику розтопити вершкове масло.
Індиче філе і стегно порізати невеликими смужками і зробити фарш.
Цукіні натерти на великій тертці, віджати зайву вологу і додати до фаршу, а також яйця, сіль, перець, замочений хліб, подрібнений часник і топлене масло. Добре перемішати та сформувати котлети. Обмакнути котлети у панірувальних сухарях і викласти на деко, застелене пергаментом. На пергамент також покласти кілька гілочок чебрецю.
Запікати котлети в розігрітій духовці до золотавого кольору.
Для гарніру порізати на 4 частини відварену картоплю і охолодити її. Скропити оливковою олією, посипати сіллю і паприкою. Запікати картоплю у духовці до золотавої скоринки.
Подавати готові котлети з запеченою картоплею та маринованими огірками. Смачного!