Головна TV

Як проект «На ножах» змінив Dr. Pub, хазяї якого пішли служити до Нацгвардії

Dr. Pub у Борисполі з’явився завдяки студентській мрії. Борис хотів відкрити паб, в якому можна було б смачно поїсти та насолодитися виступами рок-музикантів. І в цьому його підтримала дружина Ксенія. Але після початку великої війни Dr. Pub перетворився на місце, де готували їжу для військових, зберігали зброю та плели сітки. А саме подружжя вирушило на службу в Нацгвардію.

Заклад припинив не лише бути потужним культурним центром, а й
приносити прибуток. Адже Борис і Ксенія не можуть водночас займатися розвитком Dr. Pub, службою та волонтерськими проектами. Аби не втратити заклад, який став частиною їхнього життя, пара звернулася до кулінарного реаліті Нового каналу «На ножах».

– Мені особливо приємно допомогти саме таким рестораторам як Ксенія і Борис. Вони встигають не лише сприяти захисту нашої країни, а й підтримувати бізнес, давати робочі місця та розвивати економіку. Я дуже захоплююся ними, – зазначив Шеф, ведучий проекту Алекс Якутов. – Але від керуючої пабом почув, що заклад вирішив взяти участь у проекті заради шоу. Мене шокувала ця заява, але я їхав сюди з відкритим серцем і все одно вирішив допомогти.

Отже, невтішний діагноз закладу Dr. Pub: відсутність шеф-кухаря, неякісні страви та втрачений концепт. Команда реаліті «На ножах» на чолі з Алексом Якутовим удосконалила інтерʼєр закладу, і відтепер у Dr. Pub переважає колір, який відсилає до ірландських мотивів. Дизайн оновленої зали продовжує атмосферу центрального парку, в якому розташований сам паб.

– Також Dr. Pub працюватиме за новим меню, яке я розробив спеціально для закладу. В ньому жур, свинячі реберця, яйце по-шотландськи, солоні огірки в паніровці та іспанські чуроси, – поділився ведучий реаліті і розкрив секрет однієї з цих страв – варіацією на польський жур, який ще називають «білим супом». Занотовуйте рецепт!

Інгредієнти:

картопля – 2-3 шт.
бекон – 200 г
вода – 500 мл
соняшникова рафінована олія – 2 ст. л.
баварська ковбаска – 1 шт.
краківська ковбаса – 150 г
кріп – 2 гілочки
петрушка – 2 гілочки
майоран – 1 ч. л.
перець чорний горошком – 1 ч. л.
кмин – 1 ч. л.
цукор – 2 ч. л.
перець чорний мелений – 1 ч. л.
цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
корінь селери – 1 шт.
айран – 400 мл
пиво – 100 мл

Приготування страви:

1. Почистіть картоплю, наріжте її кубиками і покладіть у каструлю з водою.
2. Поріжте бекон кубиками. Влийте в розігріту сковорідку олію та висипте порізаний бекон. Смажте до готовності, постійно помішуючи.
3. Лайфхак від Шефа: зробіть букет гарні з сухих запашних трав. Для цього візьміть марлю та викладіть на неї кріп, петрушку, майоран, чорний перець і кмин. Потім загорніть у вигляді мішечку й замотайте ниткою. Прикріпіть букет гарні до каструлі так, щоб трави були всередині.
4. Коли вода в каструлі закипіла, додайте баварську та краківську ковбаси.
5. Після того як бекон стане золотистим, додайте цукор, чорний мелений перець і перемішайте. Наріжте цибулю, моркву та корінь селери кубиками. Всипте і ще раз перемішайте.
6. Дістаньте з каструлі проварену краківську ковбасу та наріжте її кубиками. Висипте в сковорідку. Туди ж додайте пиво і 100 мл айрану.
7. Вилийте решту айрану та висипте підсмажені овочі з беконом і ковбасками в каструлю. Перемішайте. Готово!